Anotace: ...
občas
jak každému
mně dá život pěstí
v ten moment pochopím
že pravdy - jsou zvěsti
jsou to jen dvě strany
jedné mince
oprátka na krku
utopence
promočen - suším se
visím tu sám
život jsou peřeje
bez kormidla prám
toho bych držel se
kdyby bylo
štěstí se nakonec
ustrnulo
když už mě suchého
strhli dolů
smáli se poťouchle
u mého stolu
jedli mé tělo
a pili můj žal
pak každý z nich
jednou mě...
sťal
***
znova však vrátí se
přijde ten čas
kdy vesmírem zazní
té trubky to hlas
stejně jak padlí, co náhle vstanou
procházím znova tou školní branou
na krku od něho
šál
moc se mi líbí. * nenech se, prosím, z cesty svést chechtotem utopence. stavím se před tu pěst, ať ze mě nadělá vavřínové věnce, abych Tě mohla zdobit... :-))***
13.03.2024 11:35:33 | Iva Husárková