Prozření - II
Anotace: 2. část mé pouti životem
Okovy tíživé a chladné,
odhodil jsem do nekonečna.
Do těch temných dálek,
kde chlad se s nimi snoubí.
Mříže z okna sundal jsem,
a hleděl na ženu plačící si do náruče.
Nyní jsi volná, pravil jsem,
a dveře stvořené se otevřely.
Světlo vycházejíc z nich,
obklopilo ji a ona zvedla se.
Kráčejíc ladnými kroky baletky,
usmívajíc se a spokojena.
Děkuji ti tyrane ohyzdný,
který prozřel jsi a přijal to, čím jsi.
Teď jsme jedno a totéž,
šťasten budeš a já též.
Nyní tělo a mysl ovládla jsem,
a to, co v zrcadle vidím, nejsem já!
Trápím se vzhledem,
takto přec já nevypadám.
Není možná takto působiti,
a dlouhá cesta čeká mne ke spokojenosti.
Tebe já zničím, zadupu tvou mysl,
jelikož ženou jsem.
Zemřeš v blažené nevědomosti,
neucítíš to a skončíš v nicotě.
A já pak budu vládkyní a bohyní,
mé jméno jest Nikola.
Vražedkyně syna, manžela i bratra!
Komentáře (0)