Anotace: ...
dívám se z okna…
své tajné skrýše
vědomě vědomý, podoben prázdnu
lepkavá skvrna, jak vzpomínka zjeví se
rozteklá po stole...
z prasklého džbánu
vyprávím příběhy…
které se udály
čelil jsem v obavách, všemožným strachům
všechny mé žádosti, sny, které mění se
dolej mi živote...
žádám Tě brachu
podivné myšlenky…
k nežití nalité
zaplněn nechtěným, přetékám, teču
falešný pastýři, co s vlky směješ se
ve vzteku ztrácím se...
křičím: „už nečum“
děje jsou dohrány...
jak, kdyby nebyly
všechny tvé nabídky, za sebou vleču
kde bereš proboha, tu drzost divím se
už na tě vašnosto...
z vysoka peču