Život tak nějak plyne
svou cestou se vine
vše probíhá jak v kině
až do smuteční síně.
...a na rakvi je věnec
s nápisem vyděděnec
ze života a jeho slastí
neuměl lhát ani krásti.
Užívejme si, pokud to jde
dokud jsme tady a zde
vždyť dny se krátí rychle
a z koule se stane krychle.