Anotace: ---
V pekle se vždycky svítí
plné demižóny chlastu a stůl pro kanastu
křik vychází ze zdvižených paží nemusíš se snažit řeka utíká přes hrudní koš a ryj divočáka se pořád rychleji smráká za odraz pocínovaných lamp a pouličních příborů
na kabát ti kape mastnota bramborových placek
nevšímáš si toho ještě neznáš slovo bát se
smrt je tabu v tabatěrce smrt je touha co voní tence o ní když
nadechneš mastnotu bramborových placek u stánku v Ostravě patří ti svět a
za chvilku sfáráš v kleci dolů
uvidíš svou štolu
harcký kanár ten den klečí pod slovem amen ale nikdo to nevidí v pekle se vždycky svítí a někdo za rohem otevřel kámen
počítáš zavalenou tmu nohy paže starého parťáka měls sílu skočit za tři: její smích a jeden den na chvilku jsi ji uviděl měla černou rtěnku a oči jak madona ve výklenku kaple
knoflíčky zaplé až do mokré trávy
tam jsme se potkali
táhl ses o berlích
—-
—-
—-
vítr stéká po pažích
ne po pažitu
a flinta zrezne jenom v žitu
SHU zavařováno v krajkových rukavičkách