Tak oblá jako vajíčka
jsou velikonoční svátky
pěšinkou z pampelišek
se bosá vydám zpátky
Ve sklenkách od okurek
co nikdy neobarvily úplně
zahanbená skupinkami mrskáčů
kteří míjeli holky nevzhledné
Chvíle zapletené do pomlázky
vlají v nich smutky i naděje
křehkosti vrytá do skořápky
která tím chrání že ukryje
Zahanbení od mrskačů není důvod k sebemrskačství, beztak měli upito:-)
Pěkná a nápaditá básnička, Rainy.
24.04.2024 21:15:01 | Žluťák