Na sklonku dne se slunce sklání
do noci, kam nejde proniknout
za obzorem až do svítání
za sny, co chtějí plout.
Cíle jsou někdy vzdálené
na míle daleko od bytí
někdy se zdají být z kamene
co táhneme sebou po síti.
Zahoďme sny do zítřků
vždyť dnešek je tím dnem
kdy minulost dostala obřízku
a duše hojivý krém.