Jednoho dne,
vám náhle dojde,
že každá písnička,
každá báseň,
každý obraz,
že to všechno
nemusí být jen darované
a že,
čistě z principu,
nemusíte
všeho
nadobýt jen darem,
a všechno své podarovat.
Když jsem
tehdy tvrdila,
že by ta píseň
mohla být o tobě,
ale že zkrátka vím,
že ti ji,
čistě z principu,
nemůžu v mysli
darovat jako některé jiné,
byla tu jen tak,
a já taky,
já, které
žádná píseň věnovaná není.
Po čase, když se mi
znovu rozezněla v uších,
usedla do mojí duše,
jako již dřív,
rozechvěl se ve mně
poslední vzkaz
ze všech,
které nesla,
tak co když mi,
čistě teoreticky,
vypráví
ne o tobě,
ale o mně?