Den končí a co dál
Život se točí okolo nás
Sen s ránem zmizí
A nový den nabízí
Začátek jiný, nový
Však kdo chce jej
Kdo ví, zda lepší bude
Ó zdravím tě osude
Kam nás pošleš dál….
Již s nocí zasnoubil se den
a kolem stíny raší,
teď rozmlouvají s Osudem
ta ústa dívky Dáši...
A ptají se ho zvědavě,
co do budoucna chystá,
zda vstanou vlasy na hlavě,
či pohoda je jistá...
Však nepřichází odpověď,
tajemně mlčí Osud
o tom, zda nastane čas běd,
či bude líp, než dosud...
23.05.2024 05:46:20 | Kozoroh 1