Sny

Sny

 

 

 

 

 

                      SNY 

 

 

 Keď končí sa nám ďalší dníček, 

 ty sa chystáš večer spať, 

 premôže ťa krásny sníček, 

 do ríše snov ťa zas chce vziať.

 

 Ťažké viečka klipkajú, 

 ty začínaš zase driemať, 

 už sníčky sa ti snívajú, 

 nimi sa chceš zapodievať.

 

 A už sa vidíš na výlete, 

 kde oddávna si túžil byť, 

 chcel si tam ísť teraz v lete, 

 roky o tom skúšaš sniť.

 

 Sníva sa ti o škole, 

 kam si roky chodieval, 

 jazdil si tam na kole, 

 včas ráno sa budieval.

 

 Už sníva sa ti o obede, 

 čo si včera nestihol, 

 bo roboty si mal poobede, 

 hladný si sa pristihol.

 

 Teraz fičíš na bicykli, 

 do pedálov šliapeš mocne, 

 na ňom zvládneš štyri cykly

 zdraviu tvojmu nápomocné.

 

 Už sa motáš v záhrade, 

 kde burinu si všetku vyplel, 

 kačky kŕmiš v ohrade, 

 kam pred búrkou si ich zavrel.

 

 Ocitneš sa pri jazierku, 

 kde si leto celé preplával, 

 zbalil si tam tú žubrienku, 

 keď preteky si vyhrával.

 

 Prechádzaš sa po meste, 

 v ktorom žil si pred časom, 

 kráčaš rovno po ceste, 

 napreduješ za nosom.

 

 Ďalší sen máš o práci, 

 kde si strávil času veľa, 

 tam hnevali ťa " dobráci ",

 čo správali sa ako teľa.

 

 Akurát sa vezieš z práce, 

 pred domom ťa čaká psík, 

 vyvenčiť ho pôjdeš zase, 

 dodržiavaš tento zvyk.

 

 Hral si sa na manekýna, 

 dievčinu si okúzlil, 

 večer si ju vzal do kina, 

 o bozk si sa pokúsil.

 

 Zrazu vchádza nočná mora, 

 ťažká sťaby čierny tieň, 

 máta ťa tá strašná stvora, 

 odoženie pekný sen.

 

 Vtom sa zrazu prebudíš, 

 precitneš do nového dňa, 

 hneď sa ráno pomodlíš, 

 nech sa zbavíš strašného sna.

 

Autor Peter35, 04.05.2024
Přečteno 45x
Tipy 7
Poslední tipující: Pacik, Tomcat, Žluťák, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný závěr.

04.05.2024 08:33:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí