Anotace: ...
zběsile jsem bušil...
hlavou
to své „berany - berany - duc“
do „Zdi nářků“,
avšak ta potvora, stále
ani sten...
s naprosto kamenným obličejem
snášela všechny mé pokusy
splynout s ní
stát se zdí
či alespoň pod ní ležet
to pokud se bušící transmutace
nepovede...
zeď se jen trochu červenala
v místech našich doteků
snad studem z prožité intimity
vše však zvládala
s bravurou sobě vlastní...
se stoickým klidem hráče pokeru...
měla v ruce „Full House“
a nevěděla co s ním ...
no chápejte
to už bylo na ránu z milosti
neboť to rytmické "duc-duc"
mě začalo unavovat
kupodivu stačila jen myšlenka
a zeď konečně promluvila
„udržuj rytmus“
věděla, co říká
avšak dělala přesný opak
Z b
o r
T i
l a se do mě.
zavalila mě velikostí svého majestátu
aby mě následně opět postavila
na nohy ...
nakonec jsem i já dostal
svou dávku požehnání
tu špetku hvězdného prachu
který občas ulpívá na každém z nás
a dává nám
pomíjivě iluzorní pocit:
„Už jsem tam“...
aby mě hned vzápětí
z tohoto pomýlení, vytrhla ta
u jejíchž základů jsem ležel
prostinkou otázkou:
„To už bude vždycky ducinky takové ..viď ?...“
.
zbytek jsem neslyšel
.
.
zavalila mě zeď
Mě dnes zavalila práce, ale vyhrabala jsem se:-) Snad i ty:-)
Skvěle se četlo, Čendo, díky:-)*
04.05.2024 22:49:34 | cappuccinogirl