Anotace: ....
stále mi trocha klidu schází
jsem zajíc, který běží mlázím
a včelky sviští nad mou hlavou
já běžím, co mi síly stačí
však, co já vím?
co když jen kráčím?
jak vlastně víme, co se děje?!
v záškubech škubů se tělo chvěje
a duše? … co s ní?
je ti k čemu?
na každém kříži umučenu
přibitou k tělu v holé větě
nač duši?
v tomhle křivým světě?
zapomeň na ni!
kdo tě nese?
na zádech svých v temnotě času
proč věříš stále tomu hlasu
umí jen radit, kterou trasou
nejdelší, vskutku… prý za spásou
však těžké je mít pevnou víru
je těžké prchnout z jeho moci
těžké je držet hlavu vzhůru
snadné upadnout do závěje
je těžké nekrýt, když se kryje
lehké, pak skočit dolů z kůru
psát skvěle, i když přes cenzuru
někdo z vás, už možná tuší
proč dobré je mít v těle duši
byť jisté mám, že zbylé bytí
užiju v třesu, do dožití
tak s pevnou vírou
v duši ve mně
bude to hračka...
možná….
zřejmě
No musela jsem se vrátit, jednak pro pořádek nechat otisk, i když to asi není to podstatné, ale především, že když ten svůj koment čtu teď, po obědě, vyznívá neurčitě. Teda ozřejmuju, líbí se mi tento tvůj text Čendo, to asi, že jsem byla hladná ..
06.05.2024 13:39:45 | Vivien
Občas to stojí za ho..., to je fakt, já spíš než ty plky o duši raděj nechám otisk v našem "sobě" si prožitém času, v tom, co mé dušince dělá dobře, a že je v tom do háje někdy úplně, ale úplně sama .. trochu divné zdá se, v tomto "reálném" čase, ale třeba se poposunem "výš" a uvidíme i něco jiné, než naše oči .. nebo spíš ucítíme, navnímáme ..
06.05.2024 11:56:58 | Vivien