Anotace: ....
to, co jsi neprožil…
bylo či nebylo?
život když děje se, ty neměl bys spát!
byls řádně poučen…
i tak tě zabilo?
hloupost žít na vlásku a smrti se smát
ničemu nevěřils…
zblbnul si pro lásku?
v korytu života, cpal si se životem!
on tě však omlel...
dal podobu oblázku
vlastnímu nebytí, hloupě ses smál
***
zakletý do snu…
konečně budím se!
na hrudi tíží mě, vzpomínek dost
chápejte dobře...
smrt je jen iluze!
k přechodu určený, světelný most
hlavu mám v košíku…
zírám s ní k obloze!
unikám před žitím, mám všeho už dost
svým vlastním vesmírem...
vezu se v povoze
za mnou prach zvířený, jak by měl zlost
u hvězdy plačící...
ukončil někdo čas
zbavil ho okovů, utopil ve víně
v jeskyni prozření...
slyšet byl její hlas
opilá pravda, se tvářila nevinně
hlavu mně setnuly…
ač životu klaněl se
padla mi do koše a zůstala tam
ležel jsem nehnutě...
lži o mě kynuly
až skončí tahle smrt, zmizí i třes
***
pak začnu nanovo ...
zas chycen v lavině ...
Dharma mě zachytí, vypustí v krajině
kde žije jen ticho
neznalé slov...