Bič a pouta
Padl soumrak a za okny
jež jsou plná černého dehtu
co nelze smýt
slyším rány od vybuchujících petard
ač jsou Vánoce a Nový rok v nedohlednu
přinesla si mi zabalený dárek
ve kterém byl bič a stříbrná pouta
kterými nás osud přivázal
k trubce od topení
a švihal nás přes holý hřbet jako koně
jen toho se Svatým Václavem v sedle
tíží na zádech osud celého národa
po Praze mne nedávno
rozvážela pouliční dráha
kde černovlasá cikánka se houpá
do rytmu dunící tramvaje
jako had, jenž odpočívá pod střechou
a čeká na něčí zátylek
Přečteno 84x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Psavec, Sonador
Komentáře (2)
Komentujících (2)