Prahy

Prahy

 

Po ulicích...Prahy

vidím něco jiného

než tenkrát, kdysi.

Zoufalství srdce mého.

 

Generace   zapomíná.

Děti dětí chodí v kruhu

a na svatého Václava

kálí nejen hejno ptáků.

 

Možná je víc  barevná,

možná na první pohled,

ale  víc  obalená,

i když ruce jsou holé.

 

V kaluži slz  se odráží

barva posunutého světa,

kde krásných sto věží

dohlíží na mír, ó, běda.

 

Na ulicích...Prahy

velkých odcizení,

stáda lidí, prahly

po něčem,

co nemohly mít.

 

V prázdné vitríně nás samých

ční jen neúspěchy lidství.

Z bláta do louže teď chodím

a pozoruji svět  ne-lidí.

 

Řeči tupců ničí vše,

ničí sny, ničí svět.

Nezbude tu už nic -

pár prasklých okenic.

 

Autor Penemue, 18.05.2024
Přečteno 229x
Tipy 11
Poslední tipující: Jarunka, IronDodo, Frr, Chane, cappuccinogirl, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a básnivý gnom-prďolka z nemanic***

19.05.2024 13:56:15 | Frr

...To jsem, ale z Bohnic...

20.05.2024 08:42:43 | Penemue

smutné je to... ale líbí se mi *

18.05.2024 11:26:11 | Chane

tak to je dobře ;)

19.05.2024 08:10:14 | Penemue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí