Za svitu luny v nočním běsu
sleduji tep jak formuli
asi jsem propad svému stresu
a nebo to přičtu čikuli.
Nádechem z láhve nebo hadru
hledám svůj svět tam v zákoutí
opřu se pevně o kus klandru
než mě to všechno zarmoutí.
Zas nový nádech a svět je krásný
trápení zmizí jako sen
všechno se zdá býti jasný
i když dnes nemám dobrý den.
V délce tu ležím jako tuleň
vnímám jen zvuky z okolí
snad za to může pan Toluen
dýchal bych s ním cokoliv.