Anotace: perex „Nejhorší okamžiky jsou vždy předtím, než začneš.“ Stephen King
tak jsem to opět nedokázal
zas jsem já pitoma vyhověl
chlap, co šel kolem
se náhle tázal
... proč žiju jinak, nežli kázal
... proč jsem já na něho...
... zapomněl!
to víte, chlape ...
... světu vládne
ten, kdo má rychlejší odpověď
z těch vašich keců neomládne
o tom snad nejsou spory žádné
nikdo, kdo neměl by ...
... rukověť
na to ten chlapík stáhl kápi
az jeho očí ...
... tek divnej chlad
namísto nehtů ostré drápy
vypadal na vše, jen ne svatý
na prstě prsten ... s růží
... a hrad
řekl, že když on byl velice mlád
s každým se porval hned
hrdě a rád
prý na tom stejně jsem, pokud on ví
jiné než mé verše
ho nebaví
přišoural se blíž a ...
... jen se tak chvěl
však pohled zkoumavý
pojednou měl
v očích mu jiskřilo tisíce hvězd
Každá z nich cestou je ...
... to je ta zvěst
z mé mysli lehce jsem postavil most
jedna z těch menších
má duhový chvost
k té jsem se vydal na poslední z cest
ten most není iluze ...
... není to lest
ty můžeš jít se mnou
.... i na vlastní pěst