Leto

Leto

 

 

 

                      LETO 

 

 

 V kalendári nový mesiac, 

 jún sa práve začína, 

 sám už týždne leto prosiac, 

 bo dážď nám dlho vyčíňa.

 

 Chodiť stále vo svetri 

 človeka už nebaví, 

 vôňa leta v povetrí 

 denne sa ti vybaví.

 

 Ťahať tričká, kraťasy, 

 pobehať si len tak von, 

 na bicykli na hrádzi 

 zabudnúť na všedný zhon.

 

 Nedrkotať zubami, 

 toho roku stačilo, 

 pokochať sa hubami, 

 v lese sa ti páčilo.

 

 Nazbierať si lesné plody, 

 koľko len ti hrdlo ráči, 

 zo studničky napiť vody, 

 čistej, chutnej, nech sa páči.

 

 Krása všade navôkol, 

 kam len oči dovidia, 

 sám si v lese ako kôl, 

 mestskí ľudia závidia.

 

 V lete rôzne možnosti, 

 či už práca v záhrade, 

 ak túžiš po voľnosti, 

 skúsže výlet na hrade.

 

 Väčšina však pri jazere 

 voľné chvíle rada trávi, 

 pred úpalom na pozore, 

 hlas lekára v mysli vraví.

 

 Pri jazere masa ľudí, 

 vôkol džavot, samý smiech, 

 niet nikoho, kto sa nudí, 

 to už by bol vážny hriech.

 

 Pár kopčekom zmrzliny 

 priam nemožné odolať, 

 s chuťou lesnej maliny 

 prvú skúšam sprobovať.

 

 Potom však už do vody 

 ťahá ma si zaplávať, 

 s kamošom o závody, 

 krížom prvý preplávať.

 

 Slnko silou nabíja, 

 cítiš sa jak za mladi, 

 zlé myšlienky zabíja, 

 všetky rany zahladí.

Autor Peter35, 01.06.2024
Přečteno 68x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Krásnej text.

01.06.2024 09:21:54 | mkinka

líbí

Srdečná vďaka.

02.06.2024 09:20:16 | Peter35

líbí

Rádo se stalo.

02.06.2024 09:39:02 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel