Peníze nad Láskou

Peníze nad Láskou

Anotace: To co ovládá dnešní svět... Peníze....

Tak jako po dní je noc, po noci den,

každému se jednou zhroutí jeho sen

V životě je totiž mnoho nástrah a pastí,

je plný boje smutku a lestí.

 

 

Život bez překážek není ale život,

život je boj tak to konečně pochop!

Lidé jsou slepý, život jsou pro ně peníze,

Pro někoho Úspěch a byznys a pro jiné životní krize.

 

 

Ti co jich mají hodně ještě víc hrabou pro sebe,

nezajímáji je spodní třída ti, co nemají ani nic na jídlo a na sebe.

Je jim jedno že jsou ti, kteří žijí v nehorázný chudobě,

mají to u píči hlavně že mají pro sebe!

 

 

 

Mladé holky se po nocích na ulici prodávaj,

Chtějí mít vzdělání a proto si tak na školu vydelavaj.

Otec ma dvě práce aby uzivil rodinu,

A matky co jsou s dítětem sami se trápí hodinu co hodinu.

 

 

 

Proč banky slibuji půjčky a žádné poplatky?

Když si stejně za naše penize staví baráky?

Proč se lidé zabíjejí kvůli par dluhům? 

A proč exekuce vyhazuje rodiny ze svých domů?

 

 

 

Penize nám ovládly mysl a mají nad námi moc,

Všichni zazobaný pracháči potřebuji pomoc.

Vždyť život není o majetku ale o citech, třeba láska 

Je tak krásná a neexistuje v ni háček ani přetvářka.

 

Většina se ale v lásce zklamání bojí 

A tak se ti zazobanci furt a furt roji…

Dávají přednost penězům a dělají byznys..

Prachy, prachy… A TY LASKO ZMIZ!!!

Autor ToxicVerun, 03.06.2024
Přečteno 96x
Tipy 5
Poslední tipující: kudlankaW, Frr, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...téma dobrý...;-)jen ty chybky, co se vloudily, to kazí...

04.06.2024 14:28:37 | Marten

líbí

Asi dobrej matroš, ne?:-)

03.06.2024 21:20:54 | Žluťák

líbí

Proč myslíš..?

03.06.2024 23:17:05 | ToxicVerun

líbí

Nevím kde začít, tak třeba hned u prvního verše... četla sis to po sobě?:-)
Takových perel je tam povícero a když k tomu přičtu chaotičnost celého textu a vynásobím to zmateností jednotlivých slok... vyjde mi: dobrej matroš:-)

04.06.2024 05:46:22 | Žluťák

líbí

Jo tak za chyby se omlouvám.. To uznávám...bohužel to že podle tebe je ta báseň zmatená ,ale přece nemusí být z matroše hm? Třeba v tvých letech už mě básně zmatené nebudou, byť Budu mít mnoho víc zkušeností než mám teď. Každopádně, děkuju ti za kritiku, každému se nemuze líbit všechno.

05.06.2024 04:00:30 | ToxicVerun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel