Krásný svět mých osmnáct.
Motor skvěle vrčí
v kapse čerstvý řidičák.
Báječně ta Škodověnka jede.
Zatáčka, koleje
musím jen pozor dát.
Projíždím vesnicí
s úsměvem na líci.
Já devadesát můžu jet
jak krásný je tento svět.
Přidávám koní pár
do kol co točí se.
Prázdnou tou silnicí
jedu jak o závod.
Projížďka veselá zdá se mi dneska je.
Blíží se zatáčka nevnímám okolí.
Dle mého úsudku zatáčka dovolí
klidně i více jet.
Pravá ta zákruta
skrývala chybu svou.
Potok co pod ní tek
překlenut mostkem je.
Hrbatá silnice uprostřed zatáčky.
V pravo si najedu nejblíže okraji
vytáčím motor svůj do vyšších otáček
najíždím na hrbol pravými koly jen.
Auto poskočí
děs hrůzy do očí
vrhá se stín.
Smykem já vylítnu z té pravé zatáčky.
Stromy jsou na levo
vpředu i na pravo.
Letím si životem
paměti pozpátku.
Bože můj jediný
zastav čas na chvíli.
Strom velký přede mnou.
Točím já zběsile navzdory přesile
volantem do prava.
Brzd kol pak kvílení
volantem točím zpět.
Doufám že nezhroutí se mi pak tento svět.
Tak krátká vteřina
konec by možná byl.
Točím zas do prava volantem koženým.
Blíží se konec můj
či jen má záchrana?
Brzdící síla však udělá práci svou.
Před stromem u kraje
auto zastaví.
Třes strachu v kolenou
tiše se odplaví.
S potem pak na čele
na duši vesele.
Děkuji Bohu jen.
Ráda jsem si přečetla tvůj příběh, já mám řidičák od roku 2010,ale před každým vyjetím se modlím a to mi pomáhá překonávat strach
06.06.2024 18:31:50 | mkinka