"nechcem ťa už vidieť na oči"

"nechcem ťa už vidieť na oči"

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=uNVBBXa6CB8



musel som si zbaliť tašky
a odísť
naspäť do bytu
kde ploštice si stvorili raj
kde výťah je funkčný
len každý nepárny utorok
na aute 
ktorému sa dojebal motor

všetko sa na mňa zosypalo
v jeden deň

mal som cítiť úľavu
že je za tým
ale cítim olovo v ústach

ignoranciu pocitov striedali slzy
slzy striedali panické záchvaty
a tie striedali samovraždené sklony
a tak dookola
a tak dokola
a tak sa to tiahlo
ani už neviem koľko dní

chvíľami som rozmýšľaľ čo asi tak robíš
koho máš namiesto mňa
chvíľami som rozmýšľaľ 
čo asi je správne urobiť
a čo by robil Henry Chinaski

mal som nutkanie zavolať ti
ale potom som si prečítal tie sms
ktoré nepatrili mne

mal som nutkanie ti ublížiť rovnako
ako ty mne zlatko moje

ale bol som naučený 
zlo odplácať dobrom

vzal som si prášky
zapil pivom
a dúfal v lepšie zajtrajšky

mala si byť tá posledná
matka našich detí
človek s ktorým budem kŕmiť
na staré kolená lamy pri našej drevenici
mal som učiť syna poľovať
a ty ho vychovávať k úcte

sledujem asi desiatu plošticu
ako sa snaží utiecť predo mnou
do bezpečia
v noci mi to vrátia
v noci ma vycicajú
do kosti

tak zhasínam svetlo
a nechávam to plynúť

vonku píska mláďa myšiarky
hučí mi v ušiach voda z plavárne
chýbaš mi
a pritom
na to nemáš 
absolútne 
žiadne 
právo


.

Autor maliska, 06.06.2024
Přečteno 105x
Tipy 20
Poslední tipující: Pettie, kudlankaW, CoT, piťura, Vivien, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Anfádis, Lexi, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Oslovilo velmi.

06.06.2024 21:58:55 | cappuccinogirl

líbí

ďakujem

07.06.2024 08:31:39 | maliska

líbí

nemá...a přesto se něčeho nedostává...

06.06.2024 21:27:33 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel