Pře(d)vraty za vraty

Pře(d)vraty za vraty

Anotace: ...

 

před vraty prozření klečel jsem zdrceně

co všechno musí se ještě mi stát

přemýšlím o sobě a vnitřní proměně

co si mě podepře, pomůže vstát

 

zakotven vědomě ve vlastní nevině

hříchům svým odpustit, nač s nimi žít

jiné je ztracen být, sám v cizí krajině

každý snad může si dovolit snít

 

za branou do ráje, viděným zmatený

všude se válely odpustky

jakýsi čeledín, snad anděl spasený

vybíral si z nich své libůstky

 

jak svině v bukvicích, mlaskal si nechutně

dary, co nechtěl pak do ohně dál

s jiskřícím zážehem, zářivé povodně

v nebe se rozlily…

já pod ním stál

 

Autor čenda pekař, 08.06.2024
Přečteno 44x
Tipy 9
Poslední tipující: Vivien, enigman, zase já, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za branou, tam dějí se věci
nenakukovat

10.06.2024 16:37:11 | Vivien

dovoluji si...

09.06.2024 00:52:06 | enigman

cokoli ... můj vzore

09.06.2024 02:01:47 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí