Anotace: .... 4 hodiny ráno
severní stěna Eigeru - ráno - lehce sněží
po noci den se rodí a je znovu svěží
cinkot jež stěnou zní, jsou rozhovory maček
společně s cepínem, ta nejmilejší z hraček
okamžik každý, je - Zrození - i Zánik
cesta k vrcholu se odhodlaně brání
pohled má divně smutný - pátrá - v moji tváři
tělo své oděné, v chladnou slunce záři
podivně hlučný skřípot, hora zřejmě strádá
vzpomínka doživotní, na průlet kamaráda
když srdce puklo, zvon - pochopil to - stěží
že ztratil otěže a čas, teď kam chce běží
****
v bezčasém okamžiku, každý má svou roli
a mačky s cepínem, je na fragmenty drolí
však každý fragment, je stopou v moři ticha
a tichý cinkot slyší - i ten - co nedoslýchá