Pak poprvé v životě
napíšeš báseň o někom,
kdo pro tebe doteď
vlastně nic neznamenal.
Nikdy tě nenapadlo,
že by se to mohlo stát,
nešlo s tím počítat,
a přesto k tomu došlo.
A teď tě praštilo do čela,
že se stal malý velký zázrak
aniž by to byla myšlenka,
najednou je to tak.
Psát pro lidi je riskantní,
ale co jiného bychom měli,
když se básně dějí náhodou,
obsah většinou bývá pravda.