Jako samostatný strom.

Jako samostatný strom.

Anotace: sám v poli.

Jsem jak samostatný strom

v obilném lánu zapomnění

cloumaný větrem, pomluv, lží a úšklebků.

 

S kořeny pevnými, jako skála já tu stojím

zcela nahý bez plodů a bez listů štěstí.

 

Jsem vítěz, či snad poražený?

 

Jak rád bych kráčel se zelenou ratolestí.

V korunách stromů, v mé vlastní mysli

skrývá se žádost, touha žár,

já cítím však stále teskný zmar.

 

Ve větvoví mého stromu

usedlo ptáků pár

ke krátkému odpočinku.

Zazpívají píseň a za chvilinku

ti poslové Boha odletí.

 

Životem trmácím se s pocitem, 

že kutálí se od desíti do pěti.

Bůh mi dal křídla

já ztratil jsem je.

 

Zbylo mi jen větvoví.

Popraskaná kůra.

Stojím tu v poli obilném a čekám.

 

Čekám déšť lásky a vláhu chtění.

Nebojte se, já čekám.

Nebojte se, já vytrvám.

 

Já kvůli Vám tu vytrvám.

 

 

 

Autor Paulín, 10.06.2024
Přečteno 67x
Tipy 17
Poslední tipující: nerez, Marten, Marťas9, Chane, Fialový metal, Psavec, Vivien, Anfádis, Tomcat, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká...

11.06.2024 08:07:37 | Marťas9

To už tak je, se solitéry...

10.06.2024 22:44:21 | Vivien

To je nádhera... tak tahle se mi vepsala do duše na první dobrou, děkuji:-)*

10.06.2024 20:36:56 | cappuccinogirl

Taky si myslím že se mi povedla, opravdu děkuji za chválu. Tak nějak to šlo dnes samo.

10.06.2024 21:11:20 | Paulín

Oslovilo.

10.06.2024 20:19:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí