Život se odehrává jako ve smyčce
proto u jednoho z meandrů na lavičce
sedím - připadám si výlučně tak zvláštně
alespoň jako básník když tvoří básně
Vane chladný vítr co ve stínu zebe
den končí safírově zbarveným nebem
vzdalující slunce vysílá vlnění
byl bych již doma - nebýt jeho přispění
Podle předpovědi mělo být dnes chladno
vyjít si tak na lehko nebylo radno
před západem slunce vybaven kraťasy
seznal jsem zakrátko že ty mě nespasí
Vtíravý vítr jeho nenechavý chlad
mě brzy přiměl vepsat do kolonky ztrát
nespatřený červnový západ sluneční
Popíjím kakao v županu svátečním