Proč můj syn...
Život je někdy krutý
v lidech dělá zářezy,
nebo
šrubuje rovnou vruty.
Když je člověk starý
ví proč vruty bolí.
Když je ale mladý
přemýšlí,
proč zrovna on dostal holí.
Mám mladého syna
právě v letech Krista
bolest číhá za rohem
denně jej krutě liská.
Postihla ho artritida
zažrala se do kostí,
trpí, bojuje, věčně sténá
ubývá v něm radosti.
Má velikou kamarádku,
jenž svléká své šupiny,
na těle dělá spoustu zmatku
a v těle jenom blbiny.
Potřebuje pomoci,
pomoci ven z nemoci.
Potřebuje vzácné rady
jak zvítězit a zůstat zdravý.