Když bída účty skládá
jak průvan, co se vkrádá
do kdysi čistých míst,
nechcem ten příběh číst.
Že z lesku obchoďáků
ke špinavým žebrákům
vede tenká nit,
co chce srdce rozdvojit
na lhostejnost či soucítění,
že bohatství se v nic změní.
Po zlatu zbyde plast
s chudobou nadoraz.