Anotace: ....
v zapadlém koutě paměti
tam, kam pane zřídka kdy zajdeš
jsou i tak dny vzácně hřejivé
že podobné zřídka kde najdeš
jsou chvíle v životě vezdejším
kdy kochám se soucitným krajem
myšlenky v kontextu pozdějším
jsou rolemi, pro které zrajem
však unaven směšnými půtkami
co přál bych si, doufám, že slyšíš
život je láska s důtkami
ač trestaný, tak v tobě klíčí
tak pro tresty zásadně volíme
v afektu šíření lásky
přes oči a paži nosíme
každý z nás své černé pásky
až si je všichni sundáte
co rozbité bylo se slepi
všichni se vzájemně poznáte
jen já budu bez pásky slepý