Anotace: ...
v hlavě zní mi píseň
Tao žalu hejna vran
pryč odnášejí tíseň
z těch dávno tupých hran
teď napočítám kolik
z tvých vřelých obětí
mně uvolnilo křídla
či vrhlo v zajetí
všechno je možné vidět
nejméně ze dvou stran
když nechceš nikde chybět
pochytáš spousty ran
však každé ráno svítá
vždy s novou nadějí
a všechno se nám sčítá
počítej raději
když nad hlavou mně letí
a křídly víří čas
to tíseň mrazem taje
víno se mění v kvas
mé otevřené srdce
se drží ničeho
a myšlenka mě rdousí
jako ta Nietzscheho
„Vše co Tě nezabije
Tě jenom posílí“
„Bůh navždy mrtev leží
kde hřímal před chvílí.“
„Je člověk mýlkou boha
či naše zmýlená.“
„On chtěl nám vzíti roha
jak škodná (střílená)“
(co mě neposílí, to mně jistě zláme vaz)
(on jen tak bloumal kolem, na jedné ze svých tras)
kdekomu v srdci leží
přežité ideje
nesnáším vlezlé kněží
z odpustků postoje
odpouštím chyby tobě
byť nevím kdo, že jsi
„Já chci žít bože v pravdě
Ty sám, pak vyber si.“
"Cesta ke světlu, zdá se být tmavá..."*
20.06.2024 08:21:51 | Sonador
pokud sám nejsi světlem
20.06.2024 08:29:30 | čenda pekař
nevím, co by na tohle ten Konfucius?;)
20.06.2024 13:29:29 | Sonador
pardon - Lao-c'! :)
20.06.2024 14:00:28 | Sonador