Když všichni jako jeden muž
podělí se o chléb i nůž
a každý oběť přinese,
celičký svět se zatřese.
Když vydrží to vypětí
i v budoucnu a ne jen dnes,
tak pro své vnuky, pro děti,
vystaví chrám až do nebes.
Jestliže ale z hlouposti
budou dbát jenom o sebe
s cizím jak se svým nakládat,
podvádět, lhát a okrádat,
štěstí jim dál nepůjde vstříc.
Z velkého snu nezbyde nic.
Sonet... dobrá volba.
24.06.2024 19:01:31 | Žluťák