Všude dobře, doma nejlíp

Všude dobře, doma nejlíp

Anotace: Jednou se nás na Slovensku řidič autobusu zeptal jestli jsme Češi,jak jsme na to kývli řekl, že to máme za plnou taxu i malé děti . Jeho výrok nás zamrzel.

Všude dobře, doma nejlíp

Znám místa,
kde srdce plesá.
Znám místa,
kde slunce tleská.
Znám místa,
kde vlny šplouchají.
Znám hory,
kde všichni těžce stoupají.

Znám země,
kde Čechy mají rádi.
Znám země,
kde si jich moc neváží.

Tam, kde si jich neváží
je ale špetka,
asi tak
jako když se na Moravě
neurodí švestka.

Nu což,
špetka je jen špetka
stalo se to kdysi, 
když rozdělili zemi
spolu sousedící.

My přesto
máme je moc rádi,
jejich řeč hřeje,
jak slunce nad námi.
Stare mamy, odchází
i od nich do neznámá.
Stále zůstává mezi námi
otevřená brána.

Tak kamarádi,
rodinko, 
máme Vás
ve svých srdíčkách... 
Nadále věříme,
že se sejdeme
nejen na pohřbech,
ale i v jiných chviličkách.

Autor Marťas9, 30.06.2024
Přečteno 59x
Tipy 9
Poslední tipující: Tomcat, cappuccinogirl, Kan, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí