Stružka krve

Stružka krve

Anotace: ....

 
bylo Tě prostě všude plno
byla jsi prostorem i vlnou
na všechny rány obvaz s gázou
deštivý oblak nad oázou
 
s rozumem v koncích, pro tvé vnady
stále tě vidím, támhle - tady
já od nedělě do neděle
pořád tě cítím, na svém těle
 
nic vrátit zpátky, nejde lehce
k ničemu nejsou, mé kecy k věci
tvůj kůň je grošák, se dvěma střapci 
prý umí létat, to tvrdí svědci
 
své staré hadry stále nosím 
s omluvou v kleče, já tě prosím
byla to závist a dlouhé nosy
výčitky vzteklé vztekle kosí
 
jsem jako kos, ty moje družka
ty jako nenabitá puška
já malá muška v konci pušky
kde jsou dnes sny,lést spolu Sušky *
 
všechno změnil, tvůj pád z hrušky
 
pod stromem tvoje tělo v křeči
nějaký sadař vedle klečí
jeho dech ti dodá víru
určí směr, zná netopýrů...
dar...
 
         ***
 
stružka krve z ucha stéká
rozdělí se na raměni
další den jež nedocením
další příběh, který měním
další v nekokečné řadě
hrůza jako od Hitchcocka
 
ležím u zdi skoro v rohu
jenom čumím na oblohu
občas vyruší mě kdosi
ukecaný černí kosi...
 
nebo obšas ty
 
v ruce svíci zapálenou
proč sem přišel s mojí ženou?
chci se optat, není na co
chci ho praštit, není čím
 
byť  mi kámen hruď mou tíží
já vždycky lehce do potíží
dostal jsem se, nevím jak
svíce zhasla, koukám... mrak
 
jo ten znám, z něj bude crčet
tak jdu spát, však mám chuť vrčet
 
říká mi, že prý ji chybím,
na očích ji to i vidím
však věřím ji to?
fakt, že ne
za rok si těžko vzpomene
 
však v jeho očích nic než chlad
svička zhasla, to jsem rád
svítí jak měsíc
 
pak nejde spát
  
 
* "Sušky" - slang výraz pro Suché skály - horolezecký miniráj - mezi Turnovem a Železným Brodem
 
Autor čenda pekař, 30.06.2024
Přečteno 54x
Tipy 11
Poslední tipující: Marten, mkinka, narra peregrini, Fialový metal, Alala, Bufik, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

děkuju moc cappu - napsal jsem to rovnou z fleku - tedy z hlavy

asi to chtělo urgentně ven

30.06.2024 23:55:17 | čenda pekař

líbí

Věřím tvýmu "urgentně" - bo ten text to vyzařuje...skvělá báseň, Čeněčku, fakt-skvělá:-)*

30.06.2024 23:57:13 | cappuccinogirl

líbí

Čtu ji už potřetí... ten text je jak zakletej... začnu, ale konec mne nezastaví... stále znovu-začínám... divný, je to, jak v životě... vdech jsi sem něco, co navádí, svádí... k "nepřestávej":-)*

30.06.2024 23:53:57 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí