Anotace: ....
závist je klec
jež brání v letu
je jako chuť na cigaretu
však v prstech žmouláš jenom špačka
díra v kapse a v druhé...
kačka
závist je mocná čarodějka
je jako hejkal
který hejká
při tom si myslí, jak že zpívá
slyšet ho znovu
neprospívá
závist jsou perly
které sviním
ač vhodil kdosi, tebe viní
že ze slunce
máš často úžeh
a děláš věci, jež jen ty zmůžeš
závist je opruzené vzadu
i čestná stráž u brány k hradu
ta mělká mysl bez obsahu
a pouto, které brání vztahu
závist je v každém
jak prázdný list
v něm pouze autor umí číst
mám jednu výjimku
https://www.youtube.com/watch?v=Fvg6wO8DOJs
03.07.2024 12:56:30 | Vivien
Ahoj Viv, ano to je mistrný text od Mistra slova
a k tomu já mám ohromně daleko
děkuju
03.07.2024 13:06:58 | čenda pekař
Nemůžu jinak, supertipuju tohle... a ukládám si, Čendo, do sebe, k sobě... nejradši bych to hodila na plakát a lepila ten úžasnej text všude, kam by se vlez...Skvělá báseň.
Krásnej den tobě... co nejkrásnější:-)*
03.07.2024 10:55:35 | cappuccinogirl