Anotace: ....
všude je něco
jen o dvou kůrkách
v každém, z nás leží krajina
všechno je v celku
i ve dvou půlkách
tak koho, že vina
či nevina...
vědomím pravdy
toho, že víte
žijete vědomě, nebo jen sníte
buší vám srdce
ve vaší hrudi
vařící pot vás na čele studí…
a hlava? ... je vaše?
ta co v ní hučí!
a nebo ne?
co když jen svéhlavá iluze bytí
sama si rozhodne
kdo dnes je k stětí
jak vlastně víme
svůj čas a místo
když zrodí se život
je smrt hned jistou?
a je tomu stejně i naopak?
vždycky mě překvapí
co občas stane se
čím víc se spoléhám
tím méně mám jistoty
všichni se odvrátí
doplní úsměvem a hloupými bonmoty
***
vědomí často, jak podivná lavina
procitne náhle a cítí, že ze klína
hlásí se k životu a život zaklíná
v tikotu času…
hlas
každého život, do akce nutí
kdo chvíli žil v klidu
hned zažívá pnutí
štěstí co dlouho, se mi jenom smálo
o něco zakoplo a tak se to stalo
dlouho o tom, pak v novinách psali
jak namísto mé hlavy
tu tvou Štěstí
sťali
hlava Štěstí se ve šklebu smála
když ze špalku padala, už sprostě prý lála
zmatená, bezhlavě bez hlavy křičí
prý ještě nám ukáže
s námi zacvičí
však hrozící štěstí je příšerná hrůza
horší než ve smůle život má lůza
prý každému stejně, pán na(H)oře měří
a naivně šťastný je hlupák co věří
tomu, že každému se dostává s cílem
jež stejný je zdáním
však ne rovným dílem
****
mám jednu zásadu
podstatu bytí
účelem stačí být
jen užít si žití
prohlédnout, pochopit
že hmota je lest
a podstatou lsti
je duše všech hvězd
pocity hutní a šíří se zvěsti
jsme zdánlivě různí
vyslanci se lstí
jsme zrníčkem písku Saharském moři
každý kdo pochopil, nezmírá v hoři
aniž se zrodí, je zrcadlem…
tvoří..
..."to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower. Hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour"...(William Blake)
04.07.2024 19:17:37 | Marten
děkuju kamaráde, moc jsi mě potěšil, opravdu moc
05.07.2024 00:59:35 | čenda pekař
...ty nás taky těšíš svými texty...;-)protože lidé přemýšlí o podobných věcech...
05.07.2024 11:54:03 | Marten