Miluji se toulat českou krajinou
nevyměnil bych ji nikdy za jinou
jen toho tepla mohlo by být víc
ale zas nemusí být extra hic.
Miluji tu naši českou krajinu
že není čistá, kladu si za vinu
vždyť člověk pro dobro svoje
okolí mění jen v kupu hnoje.
Miluji mou rodnou zemičku
velikou jak flíček na tričku
však rodná je, plná divů
na konci svém i v ní zhynu.