Anotace: ... když ne Ty, tak kdo ?
stále míň slov
já toužím říci
už žádné věty vedlejší
všechny jsou pryč
byť povedly se
zbyly jen vzpomínky
sytější...
***
ustřihl knot jsem
mé staré svíci
utřel ji vosk
na horké líci
spatřil jsem zázrak
pustý byl chrám
v tenatech bytí
zůstal jsem sám...
zbytek co zbyl
z jejího těla
bez pohřbu, slávy
či výstřelů z děla
vyhodil jsem ho
já měl ho dost
vyhodil jsem ho na kompost...
***
z příběhu dál
který se zjevil
vystrašen spatřil jsem
všechny své touhy
všechny své sny
z kterých jsem slevil
podivně tajemnou
budoucnost...
***
balík
jsem obdržel v neděli ráno
zvědavý co v něm
byť nedospáno
bude
roztrhl papír
jaképak špásy
šlo mi to ztuha
a ruce se třásly
udiven objevem
obsahu k nevíře
bezvěrec ke všemu
zvláště pak tvé víře...
pane?
cos poslal mi
to myslíš vážně?...
z temnoty balíku
proud jasné záře
vyskočil ven
jak ďábel od oltáře
kostelní svíce hořící vírou
dívá se na mě
a páchne sírou
čeho se dotkne
vzápětí hoří
sny nové rodí se
když staré boří
dívá se na mne
s pohledem vřelým
dobře však chápu
že vlastně nevím
nevím víc, nežli jen
jenom, že příjde den
za všechno čím jsem byl
co druhým způsobil
sám budu obdařen...
vzplanu a hořím…