Praha není pocit,
je to komplex pocitů.
Starých vzpomínek,
o kterých jsem doteď
netušila že existují,
momentů které ve mně
tiše žijí dál,
stačí smítko z pampelišky
a je to, jako by byly zpět.
Jsou to památky,
moderní umělecké instalace,
všechno trochu moc drahé,
Praha je drahá,
Praha je mi drahá.
Mít z ní kousek,
pevně ho sevřu v dlani,
a ponechám si ho navždycky.
Praha je zamilování se
do přítele i nepřítele,
značka s číslem toho,
komu zrovna patříte.
Praha je přelétavá,
ale zároveň hluboce vsazená
do svých historických základů,
jako každý život,
a i když je to město,
taky má svůj vlastní tep,
Praha je srdce bez těla.
Podobné pocity mám voči stovežatej, žila som tam šesť rokov.... chýba mi
19.07.2024 21:52:45 | Pettie