Život mezi pecny

Život mezi pecny

Anotace: Tak to kdysi u pekařu chodívalo...

Život mezi pecny

Vůně v domě
děti za stolem
chleba je vždy,
hyda za rohem.

Ve chlévě králíci
a také prasátko,
přibývají pomalu
maso bude zakrátko.

Slepička vdáká
zas vajíčko snesla,
dá se na zimu do žita
bude jich celá bedna.

Na svátky uzené
z prasátka ze chléva,
dědeček ukrojil
dal kousek do těsta.

Pro děti pamlsek
jiný, jak v době této,
děti si jinak užívali
podzim, zimu, jaro, léto.

Autor Marťas9, 24.07.2024
Přečteno 44x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, Kubíno, Psavec, cappuccinogirl, Kan, martinaV, mkinka, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí