Maminka

Maminka

Anotace: Zvěčním tady vzpomínky na členy moje rodinky. Máma byla moc šikovná na pečení koláčů a koláčků, naučila se to od dědečka místního pekaře. Dělala i velmi dobrou obyčejnou pomazánku na chlebíčky.

Maminka

Maminko má starostlivá
vzpomínám nyní, jak jsi tu žila.
Úsměv tvůj mám čerstvě v hlavě,
dávalas nám svoje rámě.

Tvůj život byl velké drama
brzy zemřela tvoje máma.
Sama jsi prošla velkým peklem
umřel Ti muž, zůstaly dluhy
a děti s malým věkem.

Můj táta Tě vzal pod křídla
bratrovi to přece slíbil,
ze vztahu vzešla holčička,
nakonec se Ti i líbil.

Bohužel také odešel
nebyl zas tak moc starý,
smrtka byla moc rychlá
my zůstaly jsme samy.

Samy vlastně né,
i rodina kolem vznikla
scházeli jsme se u Vás,
abys moc netruchlila.

Tvoje dobré chlebíčky
s pomazánkou od srdce
moc mi tu ony chybí,
a hlavně Tvé zlaté ruce.

Autor Marťas9, 25.07.2024
Přečteno 42x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, Kubíno, Emani, Tomcat, mkinka, Jan Urban
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí