V šedi ulice stokrát jinak
malují křídami malá dítka
chlapci auta, dívky kvítka
pestrobarevné variace
Bez mobilní aplikace
hlavičky plné snů a představ
neopracované mlází
tvárnost jim snad schází?
Hrají si jen tak
prostě na divoko
panák, guma, luk a šípy
Nejednou už málem
vypíchnuté oko
i vysklené okno
Dnes přežitek pamětníků
každé z dítek v aplikaci
zvládly žádoucí adaptaci
moderního světa
Kyselé vykulené obličeje
dávení se hořkostí pelyňku
bez nápadu k hraní
v pozadí bičovány
přirozené obyčeje
Jednou musí narazit
ten náš nemocný svět...
Dostalo mě to do dětství - hrávali jsme si na divoko...
Téma mě u tak mladého člověka celkem překvapilo (pozitivně) a i sestava oblíbených autorů a knih.
21.08.2024 14:46:13 | Koala
Moc mě těší, že jsem tě ve vzpomínkách zavedl zpátky do dětství. :-)
Jsem vesnický kluk, možná proto jsem měl větší příležitost k těmto autorům a jejich knihám více tíhnout a zkrátka, baví mě je číst. :-)
22.08.2024 07:49:44 | Kubíno
Njn... je to tak...a je to smutný...
zamyslet se nad tím - mi už přijde nutný...
pro dnešní prcky i tu mladou generaci
je pět minut po dvanáctý - a to je vážně po legraci!!!
25.07.2024 16:18:55 | cappuccinogirl
Námět vynikající, zpracováno čtivě a srozumitelnou formou. Bez rozervaných metafor, které mnozí autoři až nadužívají. Tipuji výjimečně, zde jasný tip
25.07.2024 13:51:16 | Admirál
Moc mě těší, že jsem tě svou básničkou zaujal a obdržel TIP. Moc si toho vážím. Děkuji ti za hodnocení. :-)
25.07.2024 13:52:38 | Kubíno