Anotace: ...
vždy nelze mít vše, co rád bys měl
někdy je něco i na příděl
občas si odepře každý sám
co získat jde lehce, odmítá...
jen chvilku si nehlídám vnitřní svět
už otevře brány své naposled
nádvořím chrámu se hrne dav
nevinní křičící, teď náš je čas
***
někdo je snůška podlosti…
líný je silný v hrdosti …
v hrdosti na svůj vnitřní zrak
za kterým schován je
je to tak…
zářící slunce
žádný mrak
oceán klidu
v poušti vrak
zas píšu další
zřejmě brak
nikdo z nás není bez viny
neznáme dne ani hodiny
nevíme, kdy to přijde zas
kdy v duši zazní strohý hlas
už nemlč!
zmlkni!
já mám prak!
nad každým světem krouží ...
nad mořem, řekou, louží ...
nad lesem, polem…
já toužím
svobodně, zcela bez příprav
nechci být posel špatných zpráv
nalít se, nacpat pod oboji
to si sám sobě nedovolím
ztrácím se, vypadnu ze soukolí
já a drak