Anotace: ...
život, tu není z plezíru
je jako hory v Kašmíru
kdy s hlavou vysoko v oblacích
na bedrech nese pár zemdlených
putují krajinou v bezčasí
hledají mír, jež je spasí
z prožitku nocí bezesných
zoufale málo zazníval smích
co bylo včera, dnes je fuk
když slyšíš světlo, vidíš zvuk
život je vlna z kašmíru
šířící Tao a svou víru
všechno má vždy své příčiny
však pouze jen člověk bez viny
pochopí pravé důvody
proč není mu občas do smíchu
pro koho hořelo v Jerichu
proč síla se vždycky projeví
a lítost nad ztrátami nejeví
však ten, kdo měl svoje důvody
nemůže zakrývat průvody
nemůže schovat se za víru
nemůže křičet potichu
a dělat, že v kdysi v Jerichu
kdy mrtvých tu bylo po hříchu
pro jeden bláznivý sen ...
Vracet se k téhle básni budu, Čendo. Děkuji. Silnej dojem ve mě zanechala.
28.07.2024 15:42:36 | cappuccinogirl