Anotace: Jsou to také lidičky, ovšem někdy to hodně přeženou s ilegalním prodejem a kriminalitou...vychytralostí a totální vychcaností. 56 tisíc vietnamců v ČR je pro ekonomiku závažné číslo, i když se snaží pracovat, téměř všichni sympatizují s šedou ekonomikou.
@
Vietnamští prodejci
od svítání do setmění
pracují – prodávají
mnohdy ilegální zboží
..a zákonům se vyhýbají !!!
Pěstují, vaří a chytře podnikají
daním- systému se vysmívají
své malé děti zaměstnávají
..pro zisk cokoli udělají!!!
Pracují , ekonomiku rozvíjí
nákupem a prodejem
avšak zisky zůstávají
na poli výrobce ..a
vietnamského podnikatele.
Ještě bych tam zakomponoval:
... a rýžové nudle jí.
Vim, je to stupidní,
ale pěkně to ladí
s tvou básní:-)
02.08.2024 21:40:44 | Ž.l.u.ť.á.k.