Srpnová chvíle

Srpnová chvíle

Anotace: Lyrika o srpnových dnech :)

Po dešti stoupá z lesa dým
kamsi k Muchovu
kde zrodil se Muhu
z horské mlhy a větru
teprve k ránu
obloha rozcuchala bílé vlasy
jako když anděl složil křídla

Je srpen
a podzim číhá v lesích
v nichž si léto líže krvavé šrámy
jen nezralá jablka se
ještě z haluzí tváří kysele
přesto píšťaly trav hrají
nažloutlými tóny
jako krysař jenž vyhání
hlodavce z města

Takhle píská i můj vlak
který mne odváží letní krajinou
co se náhle
do podzimního hávu odívá
vedle kolejí jde kocour
černý jako smrt
jenž zmizel kdesi v křoví
u božích muk
Autor Petr27, 02.08.2024
Přečteno 46x
Tipy 8
Poslední tipující: Exnerka, mkinka, Psavec, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí