Anotace: ....
TLUČE - 2024
život je chytrá Horákyně
dost drahá lóže v prázdném kině
kde na film čučím já a ticho
sotva děj začne, hledám východ
však něco mě nutí na film zírat
byť přebal ten radí Neotvírat
popcornu cpu se plných hrstí
šelmu tu hladím proti srsti
každý však z nás je
vlastní pánem
tou plnou studní pod rumpálem
pramenitou pitnou řečí
prostým slovem, které léčí
i sobě sami věrným sluhou
spásným deštěm a po něm duhou
jen občas ten život
trochu bolí…
jak vrže to, skřípe od soukolí
kolikrát nesls jsi do stodoly?
stoličku
provaz
má to cenu?
stále se trápit
pro cokoli…
to život si s námi hraje hrátky
možná v nás vidí jenom spratky
snad se jen nudí
občas pije
sám sobě si však nedolije
snad ze strachu
snad pro tvé oči
tak ještě jednu
a pak jdu močit
vedle mne život hází rackům
na zemi klečí
je na facku
a tak ho zvedám
stavím z prachu
z kolen mu setřu zbytky hrachu
dívá se na mě, byť nemá oči
všechno se kolem trochu točí
potom mě sevře do náruče
a naše srdce stále tluče
když všechno vzdáš…
zbavíš se strachu?
není snad lepší ležet v prachu?
hlavně když srdce
naše
sice plaše
tluče….
tluče…
tluče...
...
...
tlu…če