Jak v přednáškách praví Marek Orko Vácha
lidé mají byty v aglomeracích
pak ale svoje úspory utrácí
za pobyty na horách - tchán - tchyně - snacha
O prázdninách mnozí prchají z městských ghet
tam kde nejsou fabriky ani práce
Ráno wellness - večer ve víru tance
Kreditní karta jim zpřístupní jiný svět
Ten kdo si našetřil - charakter jej zdobí
není tím kdo na jiné hledí spatra
Tratí sto euro za lanovku v Tatrách
pořizuje selfie z míst kde krátce pobyl
Tatrnská Lomnica - Skalnaté pleso - Lomnický štít
Vystoupat do oblaků - s křídly ptáků - vyznat jí cit
v bezmezné touze (když není nouze) se jí za(s)líbit