V neděli odpoledne
V neděli odpoledne
sedím u okna
a s obavou sleduju
jak oblohou cválají vrané mraky
jako ta káva kterou upíjím
z malého šálku
Hřmí a první kapky
už ťukají na sklo
jen kočky se choulí v rohu pokoje
jež náhle ztmavl
jako za soumraku
Letní vzduch upil
z dešťových kalichů
aby zahnal žízeň
z celodenního shonu
až to v ulicích zasyčelo chladem
Když prší, jsem nešťastný
jak Newton z neúrody jablek
když blesk zapálil
ovocné stromy
a požár sežehl celý sad
Přečteno 54x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Anfádis, Tomcat, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)