Anotace: ....
když chceš až moc - tak nejde více
pak jsi jak patník u silnice
a život tvůj čadí jak svíce
již knot ustřihla polednice
když zamkneš dveře do ložnice
na okna nandáš okenice
a v nočním kinu do lednice
marně si říkáš – nikdy více
když pocit máš, že tasemnice
je možný důvod pro žranice
hned jiskra jiskří u zornice
a barva zkrášlí bledé líce
vždyť jinak tvoje chabé zdraví
mávnutí proutku nenapraví
a jak se v moudrech moudře praví
když tělo zdravé – duch je hravý
když poštou přijde pohlednice
s razítkem Lázně Kunratice
v rukou s ní točíš - na rub z líce
a tajíš dech, až bolí plíce
když pár sekund jsi od mrtvice
vydechneš dech jak z popelnice
jsi zvědav na text – chápu sice
však stojí tam jen: „ Krakatice“
naprázdno polkneš – do třetice
plní se slova tvého strýce
život je prázdná pokladnice
a na zem padlá nábojnice
tak z krku sundáš zlatou minci
již ukradl jsi strýci v Linci
v tom zvonek cinkne cink a cinci
za dveřmi jsou - dva divní týpci
tím příběh na „c“ přešel most
vždyť C bylo
fakt víc než dost