Léto v půli

Léto v půli

Anotace: Jeden novinkový text asi dva týdny starý. Je o mých pocitech v srpnu a blízkém okolí.

Příjemné posezení
na našem zápraží,
léto se pozvolna v půli láme.
Svatá Anna nahlíží do zahrádky
co přinese, to všichni dobře známe.

Vzduch v noci jinak zavoní
na trávě svítí ráno větší kapky rosy
poněkud chladněji zastudí
škoda, že nemohu projít dvorem bosý.

Jeřabiny za sousedovým plotem
chytly už zaručeně červenavý nach
dne ubývá opět rychleji
z osmého měsíce
mívám mnoho roků strach.

Alespoň kombajny mi zlepší náladu,
když z polí večer přijíždí
a brzdí v křižovatce u návsi.
Motory slyšet jsou z velké dálky
typickým hlukem se vždycky odhlásí
Autor Admirál, 08.08.2024
Přečteno 74x
Tipy 15
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, Kubíno, Marťas9, Iva Husárková, Sonador, Ž.l.u.ť.á.k., Psavec, CoT, Svensen, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

je to zlom .. pomalu a jistě k létu babímu, atmosféra v rýmu

08.08.2024 10:57:07 | Svensen

líbí

Pěkná atmosféra a je to velmi pěkné.

08.08.2024 10:00:54 | mkinka

líbí

Děkuji své věrné čtenářce za podporu a návštěvu.

08.08.2024 10:02:04 | Admirál

líbí

Rádo se děje, opět ráda přijdu.

08.08.2024 10:09:00 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí